NEW POSTS

Gyngen

Gyngen sign © AarhusPilot | Kirsten K. Kester

I Mejlgade

I en baggård til Mejlgade 53 finder du Gyngen – en café, restaurant, og spillested i et hyggeligt hus fra 1860.

Gyngen er et kultursted af ældre dato, da det startede tilbage i 1987.

Socialøkonomisk virksomhed

Gyngen er ikke bare et vidunderligt sted, der tager imod alle med åbne arme. Foreningen Kulturgyngen, er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, der tilbyder Vejlednings- og opkvalificeringsforløb.

Nøgleordene i Kulturgyngens arbejde er: helhed, anerkendelse, og inklusion – en cocktail der er brugbart for ethvert samfund, så allerede hér scorer Kulturgyngen høje points hos mig.

Back yard by Gyngen © AarhusPilot | Kirsten K. Kester

Elevator by Gyngen © AarhusPilot | Kirsten K. KesterMed årene er Gyngen blevet rigtig fint og kørestolstilgængeligt. For at finde elevatoren, må du ind først ind i den første baggård, hvor du kommer til hovedindgangen med trappen op, dernæst går du videre til næste baggård, hvor Musikcaféen lå i gamle dage.
(Musikcaféen har skiftet navn til Radar, og ligger nu ved Godsbanen. Istedet finder du Tape, der er en forholdsvis nyt spillested.)

Gyngen har siden dets begyndelse, ligget mit hjerte nært. Det har i hvert fald aldrig været kedeligt, at komme på Gyngen. Det alsidige publikum, og skæve eksistenser trives side om side, og gør dette vidunderlige sted, til noget ganske særligt.

 

 

Maden, musikken, roen og larmen

Maden er måske ikke hipt, eller raffinerede gastronomiske overvejelser, men det er som regel tilberedt af friske økologiske råvarer, der er tænkt på bæredygtighed, og alt er lavet fra bunden. Du vil finde et skønt udbud af skønne kød-, fiske- og vegetarretter.

Stage at Gyngen © AArhusPilot | Kirsten K. Kester

Restaurant at Gyngen © AArhusPilot | Kirsten K. Kester
Gyngen er rustik med en afslappet atmosfære, der er roligt i dagtimerne, og et godt sted at tage et hvil fra byens ellers pulserende liv.
Til gengæld er der sjældent ro om aftenen. Der er ofte mange mennesker at finde i restauranten, og efter 21, er der flere gange om ugen musik eller andre kulturelle arrangementer.

 

Tilgængelighed og lyd

Som allerede nævnt, er der fine forhold for kørestolsbrugere, som nyeste tiltag (som har eksisteret i nogle år!), er der kommet et fint handicaptoilet. Der er elevator, og ok plads at komme mellem bordene.

I forhold til støjgener, anbefaler jeg absolut formiddag og eftermiddag. Aftenerne kan blive larmende, hvis der er mange gæster, og helt forfærdeligt, hvis der er optræden.

 

💛     ★★☆

🎧     ★★☆

♿️     ★★☆

📎     Gyngen

📌     Mejlgade 53, 8000 Aarhus C.

 

© AarhusPilot | Kirsten K. KesterKirsten er kvinden bag AArhusPilot.com til daglig er Kirsten optaget af skriveriet, og hendes kunst. Kirsten er desuden globetrotter i kørestol. Dette betyder hun sætter fokus- og pris på, god tilgængelighed for kørestolsbrugere. Som aktiv bypige, betyder byens kulturliv meget. Kirsten lader sig nødigt stoppe af forhindringer, og hjælper gerne andre med samme problemer. Derfor eksisterer AArhusPilot.com  Du kan find mere om AArhusPilot @ FacebookTwitter and Instagram