Om AArhus Pilot

Århus 2016 © AarhusPilot | Kirsten K. Kester

  Velkommen til AArhus Pilot, der vil guide dig til små og store fornøjelser i Aarhus. Forskellen på denne, og andre guides om Aarhus er, at omtalte steder bliver vurderet i forhold til tilgængelighed for kørestolsbrugere. (Sker der undtagelser, vil dette stå tydeligt.)

  AArhus Pilot tager udgangspunkt i Michelin Guides, når der gives stjerner.
  Michelin Guides er en række guidebøger udgivet af det franske selskab Michelin i mere end et århundrede.
  Udtrykket Michelin stjerner henviser sædvanligvis til Michelin Red Guide, den ældste europæiske hotel og restaurant reference guide, som uddeler Michelin stjerner for topkvalitet til nogle få udvalgte virksomheder. ‘
  Stjernerne bliver givet ifølge Michelin givet for flg:

  1 “En meget god restaurant i sin kategori” (Une très bonne table dans sa catégorie)
  2 Michelin-stjerner: “Fremragende madlavning, en omvej værd” (Table excellent, mérite un détour)
  3 Michelin stjerner:. “Exceptional køkken, værd en særlig rejse” (Une des meilleures tabeller, vaut le voyage)

  __________

   

  Aarhus Pilot stjerner

  AArhus Pilot anmelder jo ikke kun restauranter, men også en lang række musik -og kultursteder, naturområder, teatre mm. Dette afholder ikke AArhus Pilot for at gå Michelin lidt i bedene. På denne side hedder det:

  ☆☆☆       AAP-stjerner   —   Et dårligt sted, bliv hellere hjemme
  ★☆☆       AAP-stjerne     —   Et fint sted i sin kategori
  ★★☆       AAP-stjerner   —   Fremragende sted, en omvej værd
  ★★★       AAP-stjerner   —   Exceptionelt sted, en særlig rejse værd

  Ved hver anmeldelse, vil der som regel være en vurdering med flg. symboler, (undtaget er gadekunst

  💛        bliver givet for overordnet tilfredshedsvurdering
  ♿️         bliver givet for tilgængelighed med kørestol

  Da vi alle er forskellige mennesker med forskellige behov og tolerance, kan jeg ikke tage ansvar for kørestols tilgængeligheden, men guide på bedste vis. AArhus Pilot er lavet som en hjælp og inspiration til hyggelige oplevelser i Aarhus.

  __________

   

  Du kan med fordel følge AArhus Pilot på både Facebook og Instagram, da der bliver skrevet og vist ting, der ikke vises hér på bloggen. 

  Derfor eksisterer AArhus Pilot

  Allerhelst så jeg, at denne guide ikke var nødvendig.
  Jeg ser gerne de større madanmeldere i Aarhus tager det hensyn, at tilføje adgangsforhold for handicappede, når de laver en anmeldelse.
  Ligeledes vil det være oplagt, at Aarhus Kommune laver en fin tilgængelighedsguide, men også her er fantasien for længst stoppet.
  VisitAarhus, den officielle turistorganisation for Aarhus, har valgt ikke, at nævne et eneste ord om, hverken kørestol, eller handicap på deres hjemmeside.
  TripAdvisor er endnu et oplagt sted, at tilføje symboler for handicaptilgængelighed. Det er gjort ved hoteller, men hverken ved restauranter, seværdigheder eller andet.

  De spæde tiltag, der er gjort i Danmark for, at vise handicappede turister er velkomne, er ærlig talt pinlige.

  Derfor eksisterer AArhus Pilot.

  AArhus Pilot viser en storby i Danmark set fra kørestolshøjde. Aarhus er Danmarks anden største by, men kan desværre ikke prale med, at være helt tilgængelig med en kørestol. Dette er en god grund til at denne side eksisterer, og jeg vil forsøge at guide dig igennem en ellers vidunderlig by, med mange kulturelle, gastronomiske og smukke naturoplevelser.

  Når jeg rejser prøver jeg at spotte detaljerne. Detaljer er mange ting.
  Det kan være hvilke fliser man bruger til fortovene. Den progressive gadekunst, gadedøre, arkitekturen, gadelamper, indretning af caféer, rådhuse og parker. De rekreative områder er for mig utrolig vigtige – især efter jeg har haft langvarig hjernerystelse i flere år; er det vigtig, der findes oaser af ro og grønt i storbyer.

  Detaljerne, der også kunne kaldes kunsthåndværk, er grobund for kludetæppet, eller sagt med andre ord, fundamentet i et samfund

  Det er detaljerne der giver kant, og viser hvilket samfund jeg bevæger mig i.
  Jeg er fascineret af kunst og design, arkitektur, byplanlægning, og alt hvad der ligesom sladrer om, hvilke mennesker der bor i området — dette vil også være at se på Århus Pilot . .

  Hyg dig!
  Kirsten K. Kester — AArhus PilotAArhusPilot watermark © AarhusPilot | Kirsten K. Kester

  (Min mand Dieter, er fotograf til de fleste af billederne — efterfølgende redigerer jeg billederne. AArhus Pilots vandmærke er at finde på de fleste billeder )

  Omtale

  AArhusPilot er omtalt i ny Lonely Planet-bog: Med titlen “Accessible Travel Online Resources”. Bogen er en rejseguide til nyttige ressourcer for handicappede med rejselyst. Se omtalen under Danmark her: Lonely Planet: Accessible Travel Online Resources

  Lonely Planet review | AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester