Hop til indhold

Jul i Den Gamle By

Jul som i gamle dage

Vil du opleve hvad det vil sige, at være barn ved juletid i 1850, smovse æbleskiver som vor oldemor lavede dem, eller er du kommet for, at få lidt mere jul ind under neglene? Så er Den Gamle By det perfekte sted.
Er du til jul, er Den Gamle By det helt rigtige sted, at indsnuse julebag og de granpyntede indtryk i gader og stræder.

The Old Town © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Som at være med i et teaterstykke

Den Gamle By stråler om kap med juleskæret og de mange julelys. Frilandsmuseet har i anledning af julen, pyntet et kæmpe juletræ på den store plads foran Borgmestergården. Træet er smukt pyntet, som det ville ha’ set ud i ca. 1850.

Hestekærrer kører rundt med kuske, der viser folk rundt i Den Gamle By. Ved de små rødmalede træboder, kan du købe julegodter og julesager, altsammen med et strøg af jul i gamle dage over sig. Der er julepyntede hjem og butikker, og du kan se, hvor meget- eller lidt, julen og julepynten har ændret sig de sidste hundrede år.

Christmas at The Old Town © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Tilgængelighed og lydniveau

For at sige det som det er, Den Gamle By oser af varme og hyggelig atmosfære, ikke mindst i juletiden — men Den Gamle By er og bliver et mareridt for kørestolsbrugere.
De mange brosten, der er med til at bevare den autentiske stemning, er fine , men bøvlede at køre på med en kørestol. Det er direkte ubehageligt, og tanken om at et nyrebælte er nødvendigt, ligger ikke fjern.
Desværre stopper det ikke hér. Adgang til husene er mildest talt umulig.
Frilandsmuseet, har kun gjort det muligt, at komme ind med kørestol i ganske få huse. Som jeg ser det, er der ikke engang forsøgt ved de steder, hvor jeg tænker at hér kan man godt lave en mobil rampe, eller undgået nogle trin.

Er du lydsensitiv, er Den Gamle By et fint sted at tage hen. Stemningen er rolig, og her er sjældent meget larm.
Undtagelsen kan være ved specielle arrangementer, i ferietid og på Helligdage, hvor børn har skolefri.

(Er du i tvivl om, hvad der gemmer sig bag stjernerne, kan du læse mere om det her)

💛    ★☆☆

🎧    ★★☆

♿️   ☆☆☆

📎    Den Gamle By

📌    Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Har du lyst til, at dele dette indlæg på Pinterest, kan du bruge dette billede. .

The Old Town © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester