Hop til indhold

Jul i Tivoli Friheden

Noget helt nyt

For første gang i 112 år, slår Tivoli Friheden portene op til juleboder med julefristelser, mere end 300.000 julelys, julemandens værksted, og muligvis Danmarks højeste juletræ, når Sky-Tower med sine 65 m. er forvandlet til et funklende juletræ. Det hele er omgivet af julesang, 16 kilometer juleranker, og mere end 3000 julekugler.

Tivoli Friheden © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Det eventyrlige starter lige fra du træder ind gennem den lange lystunnel, der med sine tusinder af små lys, byder dig velkommen til nissestreger, juleland, æbleskiver og røde hjerter. Julestemningen bliver krydret med skønne lækkerier fra Kødbyens Mad & Marked, der serverer alverdens godter for både små og store. Nisselandskab, og alfer blander sig hvor end du er.

Tivoli Friheden © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Forlystelser

Husk en tur i Pariserhjulet, og se det hele ovenfra. De fleste af Frihedens forlystelser åbne.

Har du sæsonkort, kan du onsdag d. 21. december og onsdag d. 28. tage en ven med – gratis! Tivoli Friheden afholder disse to vennedage.

Lad os håbe dette er første, men ikke sidste gang, Tivoli Friheden holder åbent i december, og lader juleeventyret brede sig i forlystelsesparken. Er man til magisk julestemning, er det bestemt et must, at besøge Tivoli Friheden i december.

Parken er åbnet på forskellige tidspunkter i december, tjek Frihedens hjemmeside for åbningstider. (Hjemmesiden finder du længere nede)

Tivoli Friheden © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Tilgængelighed og Lydgener

At komme ind og rundt i Tivoli Friheden med kørestol, er let. Der er fine stier overalt. Selv de steder med niveauforskel, er der mulighed for, at gå uden om.
Er du afhængig af en hjælper, kommer denne gratis med.

Enkelte steder er der lagt flis eller grus. Det vil være individuelt, hvor let det er for kørestolsbrugere, at køre på det. Med en elektrisk kørestol er det fint.
At komme op i de mange forlystelser, vil kræve at du enten selv kan gå, eller blive båret op. Ved enkelte forlystelser, er der ingen trapper, men du skal stadig fra kørestol til den ønskede forlystelse.

Tivoli Friheden © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Støjmæssigt er det et inferno af hvinende unger, skraldgrinende voksne, larmende og hylende forlystelser, og alverdens musik, som skifter for hver tyvende meter.

Sagt med andre ord. Har du hovedpine, er lyd/ lys følsom, er mange mennesker og indtryk ikke lige dig, er det en god idé ikke, at tage i Tivoli Friheden. Hér er støj og larm en del af pakken, og selv med støjdæmpende headset, vil jeg ikke anbefale det.

Som tidligere skrevet, holder du virkelig meget af juleknas og glimmer, eller vil du glæde børnene, er det sandelig hér du skal tage til, men er dit hoved eller sind sensitivt, bliver dette nok aldrig dit favoritsted.

Du kan læse historien bag Tivoli Friheden hér.

(Er du i tvivl om, hvad der gemmer sig bag stjernerne, kan du læse mere om det her)

💛    ★☆☆

🎧   ☆☆☆

♿️    ★☆☆

📎    Tivoli Friheden

📌    Skovbrynet 5, 8000 Aarhus

Har du lyst til, at dele dette indlæg på Pinterest, kan du bruge dette billede. .

Tivoli Friheden © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester