Hop til indhold

Brabrandstien

Aarhusianernes løbebånd

Det er ganske gratis. Beliggenheden er fantastisk, og humøret bliver højt. Brabrandstien er måske den sti i Aarhus, hvor der motioneres allermest på, og med god grund. Den alsidige og smukke 19 km. lange og asfalterede gang- og cykelsti, starter ved Folkehuset i Carl Blochs Gade, den tidligere Hammelbanegård i Aarhus centrum.
Brabrandstien krydser Vestre Ringgade, fortsætter på Søren Frichs Vej, hvor stien løber langs åen, til man kommer til “De Tre Broer”, et knudepunkt der er velkendt på stien. Langs Aarhus Å, kan du nu fortsætte rundt om Brabrand Sø.

Brabrandstien er desuden det første stykke af vandreruten fra Aarhus til Silkeborg.

Brabrandstien © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Hele idéen med Brabrandstien startede i 1950, hvor anlæggelsen blev godkendt som et beskæftigelsesprojekt, der havde til formål, at give byens borgere bedre mulighed for, at komme ud i naturen. I 1956 var det meste af arbejdet færdigt.
Dette resulterede i, at der i 1959 blev 158 ha fredet mellem stien og Brabrand Sø.

Brabrandstien © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester
Stien passerer forbi mange haveforeninger, åbne engarealer, køer der græsser, et naturcenter, to udkigstårne, Brabrand Kirke, flere broer over åen, og traktørstedet Constantia2.
Langs Brabrandstien er der flere bænke, der giver en oplagt mulighed for et stille hvil, eller du kan medbringe en madkurv og nyde naturen.
På en sten, der blev rejst i 1989 ved Århus Rostadion i Brabrand, lyder teksten: Sv. Unmack Larsen var borgmester i Århus 1945-58 og tog initiativ til anlæg af Brabrandstien til glæde for titusinder året rundt.

Brabrandstien © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Tilgængelighed og lydniveau

Tilgængeligheden kan næsten ikke blive bedre.

Der er rigtig fin adgang for kørestole. Nogenlunde niveaufrit på stierne, og som det nu forholder sig i naturen, er der lidt stigninger og bumpede terræn, hvis du bevæger dig uden for dem.
Vær opmærksom på, at der udover på Constantia2, ingen toiletter er på Brabrandstien.

Er du lydsensitiv, er Brabrandstien et vidunderligt sted at tage hen. Her er frisk luft, fuglekvidder, og måske en cykelklokke, der ringer i forbifarten.

(Er du i tvivl om, hvad der gemmer sig bag stjernerne, kan du læse mere om det her)

💛    ★★☆

🎧    ★★★

♿️    ★★★

📎    na

📌    Branrandstien, 8220 Brabrand

Har du lyst til, at dele dette indlæg på Pinterest, kan du bruge dette billede. .

Brabrandstien © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester