NEW POSTS

Hans Krull – Mågekysset

Krull - Mågekysset © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

I 1985 lavede kunstneren, Hans Oldau Krull Mågekysset på gavlen af Fiskergade 90.
Mågekysset og Hans Krull er kendt i hele Aarhus by.

De færreste ved måske, at kvinden på billedet også er en kendis, nemlig sangerinden Kate Svanholm.
Hun blev kendt som forsanger i punk-bandet Lost Kids, en markant del af punkmiljøet i 80’erne.
Sangerinden stod en dag og lavede trutmund til en udstoppet måge i Krulls værksted. Scenen blev fotograferet og lavet til et linoleumssnit.

Mågekysset blev oprindelig lavet af Krull som cover til LP’en ”ALBATROS” i 1982. Pladen blev lavet af folkene omkring Gnags og pladeselskabet Genlyd. Den blev skabt og produceret af Gnags’ guitaristen Per Frost bl.a. i samarbejde med kunstneren Ingvar Cronhammer.

Mågekysset by Hans Krull © AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

© AArhusPilot.com | Kirsten K. Kester

Hans Krull fortæller:
Billedet symboliserer kys, den druknede sømands farvel, eller man kan sige, at sømandskoner også er enker med levende ægtemænd. Det er tit, de ikke vidste om de kom hjem igen. Så det er måske hendes drømme om ham og den uvished, det vil sige, at være sømandskone.
Så det er i virkeligheden en hyldest til sømandskonerne.

© AarhusPilot | Kirsten K. KesterKirsten er kvinden bag AArhusPilot.com til daglig er Kirsten optaget af skriveriet, og hendes kunst. Kirsten er desuden globetrotter i kørestol. Dette betyder hun sætter fokus- og pris på, god tilgængelighed for kørestolsbrugere. Som aktiv bypige, betyder byens kulturliv meget. Kirsten lader sig nødigt stoppe af forhindringer, og hjælper gerne andre med samme problemer. Derfor eksisterer AArhusPilot.com  Du kan find mere om AArhusPilot @ FacebookTwitter and Instagram